Holiday with no words to sayy . Hahahh !
Sunday, 15 September 2013 • 7:15 pm • 2 comments

Kisah Si Sulong . Hai Assalmualaikum rerakann . Memanndangkan Wa memang dah lama gile tak hupdate , kali nie nak le hupdate sikitkan . Takkan nak biar berlabah labah yang bersarang aje dekat belog yang seper lol bro neh . Haha . Wa jumpa benda nie , well biasalah Facebook , mana lagi . Banyak jugak lah yang terrrrkena dengan diri ini . Ini bukan bertujuan apa2 , cuma nak bagi idea dekat orang orang tentang aku yang aku sendiri tak reti nak translate diri aku sendiri . Hua hua hua .

1) ANAK MANJA EMAK
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3) TAK PANDAI PUJUK
Memang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.


4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.


5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.


6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.


7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.


8)ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.


9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.


10) PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas.


Kawan2 , aku cuak sangat sangat nie . Tapi , satu yang ake sedar pasal diri aku nie ialah , aku seorang yang terlalu positive thinking . Like " Well , biasa latuu baru pra exam " ," Inshaa Allah , esok adanya masa nak buat homework " and others . Terlalu lalu lalu over positive thinking pon bahaya jugak actually nie , terlalu relax . Serious memang mengundang bahaya . Haha , masaalahh . Oleh itu kawan2 , doakan lah aku smoga dipermudahkan segala urusannya kelak . Inshaa Allah . 

Weiyoo , another 2 weeks to go ! Chase it ! :D

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Hai , Najwa is here . But you can call me Wa , it is okay . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)Thanks yaa ^^
Mood : Try to make my own day everyday ^.^
Status :Love me , love them , love you ♥

ChitChatting here ♥
Leave your footprint here



Awesome people ♥
Thanks for following me

Credits ♥
A big clap for them

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Najwa Damieya

Please let me know if i'm using yours without permission . Thank you .